Cat Friendly Clinic - IFSM

We begrijpen dat een bezoek aan ons spannend kan zijn voor u en uw kat. Daarom zijn we trots op onze accreditatie als ISFM Cat Friendly Clinic.

De ISFM Cat Friendly Clinic-accreditatie is een internationaal erkende onderscheiding. Het houdt in dat we aan bepaalde criteria voldoen om ervoor te zorgen dat uw kat zo weinig mogelijk stress ervaart in onze Praktijk.

Iedereen die een kat heeft, weet dat een kat niet hetzelfde is als een kleine hond, maar dat katten hun eigen specifieke behoeften hebben. Daarom hebben we er hard aan gewerkt om de ISFM Cat Friendly Clinic-accreditatie te verkrijgen. Zo kunnen we onze cliƫnten verzekeren dat ons hele team katten begrijpt en inzicht heeft in hun behoeften. Enkele van deze kat-vriendelijke maatregelen die we in onze praktijk toepassen:

  • De wachtruimte is opgedeeld in 2 delen. Zo zal je kat nooit naast een hond moeten wachten.
  • Speciaal voor katten zijn er schabben voorzien zodat ze vanop een hoogte de omgeving in het oog kunnen houden.
  • Voor de bangste katjes onder ons zijn er dekentjes voorzien om de transportbak mee af te dekken.
  • Een aparte, rustige consultatieruimte speciaal voor katten. Geen dreigende hondengeuren tijdens de gezondheidscheck meer.
  • We gebruiken dekentjes, matjes, speeltjes, feromonen, kruiden (kattenkruid, valeriaan),... Alles om het bezoek aan de praktijk zo stressvrij mogelijk te houden.
  • Er is een aparte, rustige hospitalisatie-ruimte, met extra grote kooien.
  • Met Greet als Cat coach krijg je de nodige tips om een bezoek aan onze praktijk vlot te laten verlopen!

Zie je er al zwaar tegenop om je kat in het transportbakje te krijgen? Klik dan hier en ontdek wat je kan doen om ook dit vlot te laten verlopen!